tirsdag 17. mars 2009

“Himla kjekt” i Haugesund!

Alltid kjekt å komme “hjem” til Haugesund, og i forbindelse med Rogalandskonferansen har jeg valgt å bo hos foreldrene mine og ikke på hotellet. Det er godt å bli litt tatt vare på, særlig når jeg har pådratt meg nok en forkjølelse, og en aldri så liten smule feber.

2566053406_a7bd3b6e55_m 

Det virker kanskje litt unødvendig å skrive at en har hatt feber, MEN, tross nedsatt allmenntilstand, så kan jeg med hånden på hjertet fortelle at jeg, trolig for første gang i mitt liv, ikke har kjedet meg på et eneste foredrag i dag!

Da klokka var fire hadde jeg spist opp alle halspastillene og kunne bare puste gjennom munnen (nesten var helt blokkert), men likevel holdt jeg ut den siste delen av Arne Krokan sitt innlegg.

Jeg har tatt notater som en gal i hele dag fordi jeg ville skrive et blogginnlegg om dagen i dag. Så kom jeg på at jeg heller ikke har fått blogget om workshopen som Marita Aksnes og Leif Harboe hadde på St. Svithun heller. Slik er det når begivenhetene står i kø, men at workshopen var en nyttig ting kan ingen komme fra.

Tilbake til dagen i dag, jeg klarer nok ikke å oppsummere dette i et blogginnlegg, men kan i alle fall nevne hva jeg har hørt i dag.

Den første vi fikk høre i dag var Gjert Langfeldt fra Universitetet i Kristiansand som hadde overskriften Ansvar og kvalitet, strategier for styring i skolen. Jeg var nok ikke egentlig helt i målgruppa her, var nok helst beregnet på skoleledere. Likevel, vi er jo alle ledere i klasserommene, (håper jeg). Det var uansett spennende å høre hans tanker om skole og styring.

Deretter fikk vi via videokonferanse, med de obligatoriske tekniske problemene (ja, det skjer for alle) et spennende foredrag av Tom Tiller som hadde fått tittelen Læringens færing –kunnskap og kompetanse.

Deretter snakket Lars Helle om Læringsretta vurdering, en veldig inspirerende time som i alle fall fikk med til å gå i tenkeboksen. Han advarte blant annet mot å gi tilbekemeldinger som er for standarliserte (hvordan passer f.eks Markin inn her..) og gjorde oss oppmerksomme på hvor lett det er å være generell på positive tilbakemeldinger (mye bra her) og spesifikk på det negative, da gir vi eksempler på hva som var feil…

Jeg ble enig med meg selv om å prøve å være mer spesifikk på positive sider ved elevtekstene, vet jeg ofte er mest opptatt av å vise feil..

Kunne sagt mye mer om dette foredraget, men det får være til en annen gang.

Til sist var det en dobbel forelesning av Arne Krokan om digital kompetanse – digital dannelse. Det var utrolig godt å sitte der i salen og kjenne igjen det han snakket om. Jeg er absolutt ingen superbruker på “alt det nye”, men har i alle fall følelsen av at jeg klarer å henge med!

Summingen fra salen fortalte meg at mange lærere føler seg ganske parkert nå som PC-en har inntatt klasserommet. Og jeg tenker at vi må ikke tillate oss å bli parkerte, alle som har tenkt å fortsette å være i skolen må ta dette innover seg. Jo mer Krokan snakket ,jo mer tenkte jeg på egen praksis, fikk ideer til opplegg, koblet det mor workshoppen vi hadde på Svithun..Jeg synes det er utrolig spennende tider, og gleder meg til å prøve mer og mer i klasserommet.

Og at nettet er kommet til klasserommet for å bli, det tror jeg jammen jeg må blogge om en annen gang.

 

Image: 'Risøy Bridge, Haugesund'
www.flickr.com/photos/98242847@N00/2566053406

3 kommentarer:

Inger Hilde sa...

Her var det mange spennende tanker. Skulle gjerne hørt mer om Helle sitt foredrag. Jeg kjenner meg litt igjen i dette med å være negativt fokusert. Men fikk en aha-opplevelse i fagsamtaler med elevene mine i dag. Mange var riktig så fornøyde med tilbakemeldingene på tekstene de skrev, og visste akkurat hva de var gode på og hva de måtte jobbe med. Det ble jeg litt lykkelig av.

Kjenner likevel at jeg er litt lei meg for at jeg ikke er med til Haugesund. Men satser på at du forer meg med alt når du er tilbake. God bedring.

Linn sa...

jepp, jepp, skal fore jeg:D Det ble også vist til en undersøkelse, amerikansk, tror jeg om at det er tilbakemeldinger elevene selv føler de har mest utbytte av.. så da skylder vi dem vel å være sånn ca klare i toppen når vi skriver dem...og det er ikke alltid lett når bunkene truer..

Arne Krokan sa...

Lykke til med videreutvikling av egen praksis. Jeg tror jo at det er gjennom endret praksis fra deg og mange nok av dine kollegaer skolen også vil ta steget inn i det 21. århundre. En kan planlegge så mye en vil, men det er dere som må gjøre jobben. Lage nye opplegg, dele, reflektere gjennom bloggene.
Hilsen fra Arne