torsdag 13. november 2008

Google docs - presentasjonsverktøyet

Har i dag hatt litt tid (!) til å sette meg inn i ting. Har lenge tenkt på å få prøvd ut presentasjonsverktøyet i Google docs. Jeg er altfor vimsete til å ha ting på minnepenn, de forsvinner så plutselig, eller tar seg en svingom sammen med buksene mine i vaskemaskinen, så jeg trenger et godt alternativ. Lagringsplassen vi får tildelt på server på skolen er også alt for liten, og dessuten så kan det jo være en fordel å ha tilgang til presentasjonene hjemmefra også.

Derfor Google docs.

Verktøyet var veldig enkelt å bruke, selvforklarende rett og slett. Litt færre funksjoner enn i Power Point, fant f.eks ikke ut om man kunne få skriften inn på "fancy" vis, men dersom man ikke skal ha så mange bling bling-effekter, tror jeg dette verktøyet holder i massevis.

Man kan invitere andre enten som gjester, da får de bare se presentasjonen, eller man kan gi dem redigeringsmulighet.

Fornøyd jeg i alle fall:)

2 kommentarer:

Leif sa...

Jeg har stor glede av Google Dokumenter, men det gjelder primært tekstbehandleren. Presentasjonsverktøyet synes jeg ikke holder mål - men det som en del av oss har begynt å bruke, er noe som heter Dropbox. Cluet her er at man har en virtuell mappe som gjør at presentasjonen jeg lager på en maskin, synkroniseres mot min andre maskin. Jeg behøver ikke å huske på å flytte over presentasjoner fra den ene til den andre maskinen. Jeg har omtalt dette på bloggen min.

Linn sa...

Har vært klar over Dropbox en stund, men vi sliter med å få nok lagringskapasitet på maskinene til fylket... Det er Inger Hilde som kjemper den kampen, og nå tror jeg jammen at det ser ut til å gå mot en løsning slik at vi og kan bruke Dropbox.

Ellers er jeg enig i at google presentasjonsverktøyet ikke var særlig avansert, men for meg gjør det nytten inni mellom.