fredag 19. desember 2008

Glog jul

Da er prøver tatt og delt ut, og de som ikke var på forrige prøve, har hatt prøve likevel, i grupperom og bøttekott. Vi må jo ha karaktergrunnlag, og de som har gjemt seg til nå, får en siste sjangse like etter juleferien. Rett på.

Har til og med opplevd elever som forteller meg at de trenger ikke å ha den siste prøven, for de har fått den og den karakteren på de to andre vurderingssituasjonene... Men så har det seg sånn at det faktisk er jeg som skal sette denne karakteren, og det er jeg som avgjør hvilket grunnlag jeg trenger for å gjøre det. Tenk det, kjære forhandlingsgenerasjon. Læreren bestemmer..

Julen er jo miraklenes tid?

Og årets julemirakel i den ene norskklassen min var Glogster

Jeg stakk hodet inn til dem fem minutter før timen, for å fotelle dem at de skulle begynne uten meg, og at de fant alt de trengte å vite på klassebloggen. Selv var jeg opptatt med å sanke inn elver fra den klassen jeg er kontaktlærer i, til ordenstjeneste. Jeg fant dem til slutt, og etter litt om og men husket jeg også hvor jeg skulle avlevere dem til vaktmesteren.

Tilbake i norskklassen rådet det fred og fordraglighet, på egenhånd hadde de opprettet brukerkontoer på glogster, og var nå i ferd med å pynte bloggene sine til jul. Noen illustrerte et vers av en julesang, andre skrev julehilsen.

Og det var så stille, så stille, og i min ferd rundt i klasserommet merket jeg meg at det denne timen var få av de rakse byttene av skjermbilder som ellers pleier å åpenbare seg samtidig som jeg nærmer meg en pult. Ikke en eneste messenger side eller facebook side flagret forbi der jeg gikk. Elevene satt rolig og konsentrert og glogget seg.

Hva er så Glogster?

En digital vegavis? Et illustrasjonsverktøy? Et presentasjonsverktøy? Det er i alle fall et verktøy som elvene nok kan bruke på ulike vis. Til illustrasjon av dikt, en støtte for et lite foredrag, en oppsummering av et gruppearbeid.. Mulighetene er mange og bare fantasien setter grenser.

Da ønsker jeg alle en god jul og en velfortjent pust i bakken, før vi virvler videre i 2009.

1 kommentar:

Inger Hilde sa...

God jul til deg.

Å lage glogger falt i smak i min vg1 klasse også. De driver og illustrerer dikt.

Vi ha mange spennende prosjketer foram oss, og jeg er veldig glad for at du er med på alt nytt, og at jeg kan ha noen å dele med.